OFERTE SPECIALE❤

Sexul la menstruație – tabu sau… nu?

Un subiect picant și de mult mai mare interes decât ai crede! Hai să vorbim despre avantajele și dezavantajele sexului la menstruație.

Unele femei spun că simt o dorință sexuală mult mai mare în această perioadă, în timp ce altele nu. Dacă ideea de a face sex la menstruație te încântă, atunci află că nu ești singura! În plus, există și explicații dar și soluții pentru ca tu să te bucuri în deplină libertate de perioada menstruală.

Este normal?

Da, este ceva perfect normal ca libidoul tău să fie mai mare în timpul menstruației decât în restul ciclului menstrual. Iar din punct de vedere medical, specialiștii spun că nu există nicio problemă în ceea ce privește relațiile intime în timpul menstruației. Ai putea chiar să te bucuri, deoarece sexul la menstruație are multe avantaje pentru tine:

  • Adio crampe

Sexul este o activitate plăcută în timpul căruia corpul secretă niște substanțe numite endorfine care au ca rol relaxarea și starea de bine. Ele sunt secretate mai ales în timpul orgasmului, fapt care explică o reducere a crampelor specifice perioadei menstruale. De asemenea, contracțiile uterului din timpul orgasmului fac ca starea de plăcere să „câștige” în defavoarea binecunoscutelor crampe.

  • Ciclu mai scurt

Se știe că o activitate sexuală regulată face ca menstruațiile să fie mai reduse ca și număr de zile și cantitate. De ce? Pentru că noi oamenii suntem ființe sexuale și această funcție ar trebui folosită nu doar pentru procreere, ci și pentru plăcere. Nu este nimic rușinos în a te bucura de plăcere, chiar dacă există în continuare religii care condamnă plăcerea sexuală și o consideră ca fiind un păcat. Dacă Dumnezeu ne-a înzestrat cu această capacitate, nu înseamnă că ea este o anomalie de evitat, ci din contră, înseamnă că este o funcție nu doar normală a corpului uman, ci și benefică pentru sănătate.

  • Apropierea dintre parteneri

Cel mai bine este să stabilești împreună cu partenerul tău faptul că vă doriți amândoi să faceți sex la menstruație și să faceți cunoștință cu acest fluid corporal femin. E bine să știi că unii bărbați consideră sângele menstrual ca fiind ceva misterios, alții îl consideră scârbos, alții impur, iar altora le place foarte mult să facă sex în timp ce sângerezi. Și ei la fel ca și noi. Așa că este bine să comunici și să știi exact ce părere are iubitul/soțul tău despre aceasta. Faptul de a intra în contact pentru prima dată cu sângele menstrual poate fi pentru bărbat o experiență neobișnuită care să îi stârnească curiozitatea. Iar pentru tine să fie un pas prin care îl inviți și mai mult în intimitatea ta. Această experiență vă va apropia mai mult unul de altul și vei ajunge să nu te mai ascunzi de el prin casă, atunci când ești „pe stop”.

  • Lubrifierea

Este normal ca actul sexual să fie realizat când este suficientă lubrifiere, iar sângele menstrual poate acționa ca un lubrifiant foarte bun în timpul penetrării.

  • Reducerea sindromului premenstrual

Dispozițiile schimbătoare, indecizia și chiar durerile de cap pot fi ameliorate armonios dacă alegem să facem sex la menstruație. Starea de bine care se crează în timpul actului sexual relaxează și detensionează corpul, oferindu-ne un adevărat cockteil hormonal plăcut care ne îmbăiază nu doar corpul, ci și întreaga ființă. Prezența bărbatului pe care îl iubim în trupul nostru în acele momente de sensibilitate și emotivitate ne ajută să ne „adunăm” și să nu ne mai lăsăm purtate de fluctuațiile emoționale care par să ne ia pe sus în timpul menstruației.

Dezavantaje

Evident cel mai mare dezavantaj în reprezintă murdăria. Totuși ar trebui să ne redefinim acest cuvânt în contextul menstruației. Sângele menstrual nu este un sânge toxic, așa cum suntem învățate. Ceea ce noi eliminăm lunar sub formă de menstruație reprezintă de fapt un amestec de mucus cervical, secreții vaginale, sânge (care conține sodiu, calciu, fier, fosfor, 14 tipuri de proteine inclusiv glicoproteine, apă etc.) și țesut endometrial provenit de pe pereții fini ai uterului care ar forma placenta în cazul în care am rămâne însărcinate. Deci menstruația nu este un produs rezidual sau toxic, având în vedere faptul că în uter se formează fătul. În uter, totul este steril, dacă suntem sănătoase.

Ce ne-ar putea îngrijora ar fi murdăria de pe pat sau de pe penisul partenerului. Pentru a face ca sexul la menstruație să fie o experiență plăcută și nu un stres, iată câteva trucuri pe care le putem folosi:

  1. putem pune un prosop închis la culoare pe pat pentru a fi sigure că nu pătăm așternuturile și că nici nu stăm să le frecăm de mână ulterior. Există chiar și materiale impermeabile care nu permit lichidelor să ajungă la saltea.
  2. puteți folosi prezervativul (masculin sau feminin) dacă partenerul nu dorește să intre în contact cu sângele menstrual
  3. folosirea unei cupe menstruale de tip disc menstrual special concepută pentru a fi folosită în timpul menstruației. Este vorba despre Ziggy Cup care are o formă plată ce permite penetrarea fără ca partenerul să interfereze cu sângele menstrual dacă nu dorește aceasta sau pentru ca tu să stai liniștită și să te simți liberă să faci sex chiar și la menstruație! Citește aici articolul special și află exact cum funcționează.
  4. dacă dorim să experimentăm doar preludiul sau sexul oral în timpul menstruației, putem folosi o cupă menstruală obișnuită. Pentru aceasta poți urca cupa cât mai aproape de cervix ca să nu se vadă codița și ca să fii sigură că nu te vei murdări.

Sfaturi

Este bine să știi că BTS se pot transmite și dacă faci sex la menstruație, de aceea este recomandată folosirea prezervativului. Șansele de a rămâne însărcinată în cazul în care faci sex la menstruație sunt mici, dar totuși ele există, de aceea se recomandă folosirea prezervativului. În loc să te stresezi că riști să pătezi așternuturile, poți încerca sexul la duș, așa poți fi sigură că totul este mai igienic. În timpul menstruației, cervixul poate coborî, iar consecința este că penetrarea poate crea un mic disconfort, de aceea este bine să găsești poziția și unghiul potrivit de penetrare pentru a nu avea dureri.

Concluzie

Sexul la menstruație este ceva perfect normal. De ce să ne abținem dacă simțim nevoia de a face sex în această perioadă a lunii? Mai ales acum când există atâtea soluții moderne de gestionare a acestei situații. Ușor, ușor, devenim mai deschiși și realizăm că sexul la menstruație nu este nicidecum ceva rușinos, scârbos sau impur, ci din contră ceva natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Our Clients Say
739 reviews