OFERTE SPECIALE ❤

Chilotii menstruali chiar functionează?

Ai auzit probabil de lenjeria menstruala reutilizabila sau, mai pe romaneste, chilotii menstruali. Oare chiar functioneaza? Haide sa vedem.

Ce au in plus fata de chilotii obisnuiti?

Straturi absorbante! Da, exact. Fata de chilotii obisnuiti peste care lipesti absorbantele de unica folosinta, chilotii menstruali au straturi absorbante incorporate in ei. Probabil ca te vei intreba de ce sa schimbi perechi de chiloti menstruali cand ai putea doar sa arunci absorbantele la gunoi? Noi iti recomandam sa iei in calcul urmatoarele doua motive:

  • Materialul. Chilotii menstruali sunt realizati in general din materiale mult mai sanatoase pt zona intima. Unii producatori folosesc bumbacul organic in alcatuirea straturilor absorbante (cum este cazul producatorului Claripharm care foloseste standardul OEKO-TEX® Standard 100), altii aleg nylonul sau bumbacul de calitate inferioara. Iti recomandam sa alegi produse care detin standarde verificate international pentru a te asigura ca beneficiezi de calitatea ce mai inalta.
  • Confortul. Absorbantele de unica folosinta iti lasa sentimentul de plastic pe piele, se lipesc de tine si vara te fac sa transpiri. Chilotii menstruali sunt nu comozi, ci foarte comozi si placuti la atingere si in general au un design fara cusaturi, tocmai pentru a nu te jena cu nimic pe piele. Alti producatori aleg design-uri mai deosebite, incorporand dantela sau diverse culori, insa aceste accesorizari, nu doar ca maresc pretul de vanzare, ci sunt inutile avand in vedere scopul principal al acestui tip de produs.

Sunt pentru toate fluxurile?

Chilotii menstruali sunt conceputi in general pentru un flux redus sau normal/mediu, insa pot fi purtati si de catre femeile cu un flux menstrual abundent sau foarte abundent in combinatie cu o cupa menstruala. De asemenea, daca esti incepatoare in lumea cupelor menstruale si ai nevoie de o solutie de back-up in caz ca mai ai scurgeri, ii poti folosi fara probleme.

Cate perechi am nevoie?

Depinde de numarul de ore la care ii schimbi precum si de fluxul tau menstrual. In general chilotii imenstruali se pot schimba la 6-8 sau 12 ore in functie de materialul stratului absorbant si de producator. Noi recomandam sa ii schimbi la 6 ore pentru a evita formarea bacteriilor. Poti alege un set de 1 bucata pentru a vedea daca esti multumita de ei si, daca da, poti investi ulterior intr-o alta pereche pentru a le folosi alternativ.

Capacitatea de colectare este cat 3 tampoane, iar in magazinul nostru ii gasesti in 4 marimi (S, M, L si XL).

Îi porți

la menstruație

Îi schimbi

la 6 ore

Îi speli manual

sau îi lași la înmuiat

Îi pui la mașina de spălat

la 30 grade

One thought on “Chilotii menstruali chiar functionează?

  1. Anisoara Ion says:

    O mare dezamăgire!
    Am cumparat doua perechi (230 lei) și a ajuns acasă adolescenta mea, patrunsa și prin pantalonii de blugi! Și am mai trimis-o și la școală chipurile în siguranță! Oribil!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Our Clients Say
763 reviews