Cupa menstruală îmi va lărgi vaginul?

Ți-a spus vreodată cineva că o cupă menstruală îți poate lărgi vaginul? Că vei rămâne ”largă” dacă folosești așa ceva? Dar că poți purta cupa menstruală doar dacă ai născut, nefiind recomandată adolescentelor sau tinerelor? Vom lămuri problema. Fii pe fază, azi e vorba despre diametre!

Vaginul este un organ elastic, conceput astfel pentru a se lărgi atunci când dăm naștere și pentru a se adapta acestui eveniment important în viața femeii. Dar ce facem atunci când nu suntem în acea etapă a vieții în care ne dorim să devenim mămici și căutăm produse sănătoase de gestionare a menstruației? Răspunsul nostru este că o cupă menstruală poate fi folosită fără probleme de către orice femeie, indiferent de vârstă. Totuși există niște lucruri de care e bine să ținem cont. Cum ar fi alegerea mărimii potrivite! Dacă ești adolescentă, cel mai probabil că nu îți va fi comodă o mărime L sau XL, ci te vei încadra undeva în zona S sau M. Dacă ai avut nașteri vaginale, probabil că te vei încadra undeva la mărimea L. Cu cât numărul de nașteri este mai mare, cu atât ne îndreptăm spre zona XL, corelat de asemenea și cu avansarea în vârstă. 

Revenind la subiect. Să ne gândim alfel. Ce intră în vaginul nostru? Știți bine la ce mă refer. Statistic vorbind, în medie, penisul are un diametru undeva pe la 37 mm. Diametrul unei cupe menstruale mărime medie este undeva între 38 și 41 mm. Deci cum ar spune bărbații, tot cam pe acolo 😉 Așa că dacă ești o femeie activă sexual, nu înseamnă că riști să îți lărgești vaginul!

Vaginul își poate pierde elasticitatea și se poate lărgi în mod natural (și firesc de altfel) pe măsură ce avansăm în vârstă. Totuși cupa menstruală nu contribuie și nu influențează cu nimic acest proces. De asemenea, după naștere (mai ales dacă are loc atunci când femeia este în jurul vârstei de 30 de ani), vaginul poate deveni mai larg – mai exact mușchii planșeului pelvian devin mai slabi. Însă acest lucru nu este valabil la toate femeile. Unele se recuperează foarte repede după naștere, iar vaginul revine la forma inițială. Altele nu. Depinde de genetica noastră și de vârsta la care am ales să devenim mămici.

Un alt factor este cel hormonal. Hormonii sunt cei care dictează majoritatea caracteristicilor noastre sexuale, dar și ale zonei intime (formă, miros, aspect etc). Hormonii influențează tonifierea mușchilor noștri intimi. O tânără de 18 ani are un vagin mai strâmt ca o femeie de 40+. Și asta este ceva firesc.

Deci iată că purtarea lunară a unui mic obiect de silicon medical, care este oricum foarte flexibil, nu are cum să ne lărgească vaginul.

Ce poți face dacă te confrunți cu lipsa de tonifiere a mușchilor vaginali? Poți apela la un specialist care să te ajute la rezolvarea disfuncţiilor planşeului pelvin, fie că este vorba de incontinenţa urinară, prolapsul utero-vaginal, incontinenţa anală sau recuperarea post-natală. Remediul simplu, natural și eficient îl reprezintă exercițiile Kegel, realizate singură sau cu ajutorul unui trainer special conceput pentru sănătatea feminină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Our Clients Say
864 reviews