OFERTE FIERBINȚI! click aici

Cupele menstruale schimba vietile femeilor din Africa de Est

Menstruatia este o bariera uriasa cu care femeile din toata lumea se confrunta, iar diferite practici de igiena adesea duc la probleme serioase de sanatate.

In Kenya, costul mediu pentru un pachet de absorbante este de aproximativ 3 lei (1CAD). Avand in vedere ca venitul mediu zilnic pentru lucratorii din Kenya este de 4-5 lei, achizitionarea produselor sanitare necesare la menstruatie nu este posibila pentru cele mai multe femei.

Fara acces la produse sanitare potrivite, femeile si fetele recurg la metode alternative de protectie la menstruatie – cum ar fi frunze, ziare, bumbac, carpe etc. Nu numai ca aceste metode nu functioneaza, dar pot duce la infectii serioase si disconfort. Ca sa nu mai mentionam cat de inconfortabile sunt de purtat in timpul zilei.

Accesul la materiale sanatoase si viabile pentru gestionarea menstruatiei permite femeilor sa ramana in siguranta si sanatoase si nu le sacrifica sansa si abilitatea de a munci, invata sau implica in activitati zilnice.

Cupele menstruale sunt facute din silicon medical si se insereaza in vagin pentru a colecta fluxul menstrual. Cupele sunt in intregime o optiune mult mai sanatoasa pentru trupul femeii. Spre deosebire de tampoane si absorbante care contin inalbitori si chimicale, cupa menstruala nu are niciun efect negativ secundar asupra trupului femeii si nu prezinta nicio amenintare de Sindromul de Soc Toxic.

Atunci cand este inserata corect, cupa ramane vidata in totalitate in interiorul vaginului pentru a preveni scurgerea. Cupele ofera 12 ore de protectie confortabila, fara scurgeri si pot fi reutilizate pana la 10 ani – ceea ce le face sa fie o solutie economica si viabila. Cupa menstruala face viata mult mai usoara tuturor femeilor, dar pentru cele din tarile in curs de dezvoltare, cupa menstruala este o solutie care le schimba total viata.

Cupele menstruale le elibereaza de povara financiara a menstruatiei, fara sa fie nevoite sa cheltuiasca lunar pentru absorbante sanitare. Beneficiind de o protectie de 12 ore, femeile pot sa-si traiasca viata fara sa-si faca griji sa localizeze o latrina – o provocare majora in multe comunitati. De asemenea, ii permit femeii sa-si controleze trupul – golind cupa atunci cand are timp si se afla in siguranta caminului propriu. 2014-12-12-femme-thumb

Pentru scolaritele din Kenya, sa aiba o cupa menstruala este o adevarata binecuvantare pentru ca ii permite sa mearga la scoala in fiecare zi a lunii. Fetele de aici pierd in medie 4.9 zile de scoala pe luna din cauza menstruatiei, ceea ce inseamna 20% din anul scolar.

Daca o scolarita din Kenya beneficiaza de o cupa menstruala, inseamna ca nu va mai trebui sa lipseasca de la scoala ca sa caute o latrina in timpul zilei. Nu ii va mai fi teama de scurgeri sau de a fi sfidata de colegii de clasa. Poate ramane linistita in clasa si sa participe la activitatile scolare. Nu trebuie sa mai sara peste micul dejun ca sa isi cumpere produsele sanitare necesare.

Articol preluat de pe Huffington Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.