% WINTER SALE %

Cupa menstruala – informatii generale

Cupa menstruala este o metoda inovatoare de igiena feminina ce inlocuieste clasicele tampoane sau absorbante si care ofera confort total, fara a cauza uscaciune, fara a fi nevoie de articole de rezerva, fara scurgeri, fara miros si fara ate sau aripioare neplacute la vedere.

Cupa menstruala se foloseste precum un tampon, fiind plasata in vagin pentru a colecta fluxul menstrual. Spre deosebire de numeroase tampoane si absorbante, cupa menstruala nu contine fibre, inalbitori, parfumuri sau alte substante chimice daunatoare. Cupele menstruale nu au fost niciodata asociate cu Sindromul de Soc Toxic.

Cupa menstruala este facuta din latex, silicon medical sau cauciuc natural in functie de brand si este reutilizabila pana la 10 ani. De aceea se recomanda spalarea cupei cu apa si sapun cu ph neutru dupa fiecare utilizare, iar dupa fiecare ciclu menstrual este necesar sa dezinfectati cupa. Cea mai simpla metoda de dezinfectare este sa fierbeti cupa intr-un vas cu apa timp de maximum 10 minute.

Este foarte usor de folosit, mai ales dupa primele utilizari cand incepi sa capeti indemanarea necesara pozitionarii cupei in vagin.

Cupa menstruala nu este un contraceptiv si trebuie scoasa inaintea unui act sexual. De asemenea, nu va protejeaza de bolile cu transmitere sexuala.

Nu este nevoie sa va scoateti cupa menstruala inainte de a merge la toaleta.

Fiecare femeie care decide sa utilizeze cupa menstruala in locul tampoanelor si absorbantelor nu mai polueaza mediul cu aproximativ 11.000 produse de unica folosinta nereciclabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Our Clients Say
670 reviews