Cum alegem mai usor marimea cupei menstruale

Indiferent dacă ești nouă în lumea cupelor menstruale sau dacă ai deja una, trebuie să recunoaștem că nu e tocmai floare la ureche să alegi marimea potrivita a cupei menstruale. Suntem femei și fiecare dintre noi este unică, așa că este mai greu să ne potrivim la fix într-un șablon. Acest articol este menit sa te ajute sa iti alegi marimea cupei menstruale.

Bun și totuși cum să facem să alegem mărimea potrivită a cupei menstruale cu ajutorul mediului online?

Ce simplu ar fi dacă am putea proba cupele înainte de a le cumpăra, așa cum facem cu hainele de exemplu. Dar, fiind produse de igienă intimă, acest lucru nu este posibil. Așadar ce alte variante avem să alegem marimea cupei menstruale?

  • putem discuta cu prietenele noastre care deja folosesc cupa, într-un cadru relaxat și le putem întreba toate detaliile intime
  • putem studia tabelul de mărimi din articolul special dedicat acestei teme pe site-ul nostru
  • putem vorbi la telefon cu o consultanta CupeMenstruale.ro
  • putem citi comentariile altor femei la produsul care ni se pare ca ni s-ar potrivi
  • putem studia vlog-uri despre cupa menstruala
  • putem alege sa ne alaturam unei comunitati de femei care au deja experienta in utilizarea cupei menstruale

Alegerea marimii potrivite a unei cupei menstruale este unul dintre motivele pentru care am creat aceasta comunitate de discutii si sfaturi pe Facebook (https://www.facebook.com/groups/cupe.menstruale.romania). Tocmai ca sa ne fie mai usor sa ne alegem cupa potrivita, sa ne simtim in largul nostru sa vorbim liber despre menstruatie, despre utilizarea produselor alternative de protectie intima la menstruatie, să aflăm tips & tricks despre utilizarea cupei menstruale, incontinenta urinara, absorbante reutilizabile si orice alte teme conexe legate de perioada menstruală.

De ce nu se ia în considerare doar fluxul menstrual?

Pentru că există unele femei care au un flux foarte abundent și totuși au un vagin mai strâmt și astfel o marime mare de cupă menstruală (care poate colecta un flux abundent) nu ar încăpea. Sau o femeie cu un flux redus care are 2 nașteri naturale de exemplu, motiv pentru care o cupă mică (de exemplu Claricup Mini mărimea 0) nu s-ar poziționa bine și ar exista riscul să alunece.

De aceea este mult mai important să alegem în primul rând marimea cupei menstruale cu care să ne simțim confortabil și comod, pe care să nu o simțim când este poziționată în interior, chiar dacă o schimbăm ceva mai des (4-6 ore) decât o cupă care da, face față fluxului nostru și o schimbăm la 12 ore, dar care este inconfortabilă, ne jenează, o simțim când ne așezăm etc. (aceste indicii ne arată că nu am ales bine marimea cupei menstruale).

Se pot vedea undeva cupele menstruale înainte de a le achiziționa?

Dacă ești din București sau ai drum aici, poți veni la magazinul nostru fizic și poți vedea, atinge și studia testerele noastre. Astfel te lamuresti de marimea potrivita cupei menstruale de care ai nevoie. Avem testere pentru toate brandurile și modelele de cupe menstruale pe care le găsești în magazin: toate modelele Intimina, ME LUNA – ambele game Soft și Clasic, Claricup – toate mărimile, SublimaCup – cupa menstruală fabricată la noi în România, Mooncup – celebra cupă menstruală din UK. O găsești chiar și pe faimoasa Ziggy Cup! Pentru detalii te rugăm să ne contactezi.

Sperăm că te-am lămurit. Pentru orice alte întrebări, îți stăm la dispoziție pe social media (Facebook, Instagram), pe mail sau la telefon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Our Clients Say
864 reviews