% WINTER SALE %

Diferenta dintre cupele menstruale clasice si Softcup

Au aparut in ultimii ani tot mai multe modele de cupe menstruale. Daca vrei sa iti alegi o cupa menstruala este recomandat ca mai intai sa iti identifici cupa potrivita, avand posibilitatea sa alegi din diferite forme, culori, marimi si nu in ultimul rand, producatori. Pentru aceasta, citeste articolul Cum sa imi aleg cupa menstruala potrivita pentru mine?

Inainte de a trece sa expunem diferentele clare intre cupe vrem sa te felicitam pentru ca esti interesata sa afli mai multe despre cupele menstruale si vrem sa te asiguram ca orice cupa menstruala vei alege vei resimti beneficiile ei net superioare metodelor clasice.

cupa menstruala clasica
In primul rand, trebuie sa stii ca exista doua tipuri de cupe menstruale.

1. Primul tip si cel mai bogat in modele, preturi, producatori sunt cupele menstruale clasice in forma de clopotel confectionate din silicon medical, elastomer thermoplastic (TPE), sau in unele cazuri latex. Aceste materiale sunt hipoalergenice, nu contin substante cancerigene, nu afecteaza ph-ul vaginului. O cupa menstruala de acest tip este reutilizabila aproximativ 10 ani!

Cele mai cunoscute si mai apreciate modele din aceasta categorie sunt:

Mooncup – fabricata in Marea Britanie

mc1

 

 

MeLuna – fabricata in Germania

MeLuna_pack copy

Fleurcup- fabricata in Franta

fleurcup copy

2. Al doilea tip de cupa arata mai degraba ca o diafragma contraceptiva si este confectionata Softcupdintr-un material polimeric, inert si hipoalergenic. O cupa menstruala de acest tip este reutilizabila maximum 3 cicluri menstruale.

Singurul model din aceasta categorie este:

Softcup

softcup

Motive pentru care Softcup nu poate fi considerata o cupa menstruala clasica

1.Durata de utilizare: cu Softcup nu elimini nevoia de a face stoc de produse de igiena intima intrucat aceasta cupa se arunca dupa un ciclu sau trei (in functie de model).
2. Modalitatea de utilizare: cu Softcup ai mai multa bataie de cap sa inveti sa o pozitionezi, fiind necesar sa o impingi pana la cervix, iar la scoatere este mai greu sa o scoti fara sa curga deloc continutul. Multe femei nu se impaca cu Softcup tocmai din acest motiv.
3.Din punct de vedere financiar, Softcup nu este deloc convenabila. Unul dintre avantajele cupei menstruale clasice este costul foarte scazut daca raportam pretul la numarul de cicluri menstruale utilizate, prin urmare acest avantaj de care te poti bucura cu o cupa menstruala clasica de lunga durata se pierde atunci cand alegi Softcup.
4. Oops, reciclare?? Un alt avantaj al cupelor menstruale clasice este faptul ca daca le folosesti vei contribui la un mediu mai curat. Softcup nu se recicleaza, ci doar diminuezi, cu putin, cantitatea de gunoi aruncat!

Tabel comparativ – Cupele menstruale clasice vs. Softcup

tabel diferente copy

10 thoughts on “Diferenta dintre cupele menstruale clasice si Softcup

 1. Alexandra says:

  Eu am incercat ambele variante de cupe. Pe cele clasice nu am reusit sa le folosesc din cauza ca am un fibrom uterin, care imi impinge cupa afara. Spatiul din vagin devine prea mic – chiar si cu marimea cea mai mica de cupa. In schimb cu Softcup imi merge foarte bine. Asa ca in ciuda dezavantajeor pe care le are fata de cupa clasica, o prefer atunci cand merg la mare sau la bazin sau cand practic sporturi, in locul tampoanelor interne. Ma bucur ca exista si acest tip de cupa.

 2. Adina says:

  Daca folosim Softcup doar in timpul actului sexual poate fii folosita mai mult de 3 luni? De ex sa o folosesc 2-3 ore/ luna.

  • cupemenstruale.ro says:

   Softcup nu face parte din oferta noastră și nici nu am utilizat-o, însă credem că ar fi posibil ca la un grad de utilizare redus să poată fi folosită ceva mai mult decât durata precizată de producător.

  • Cupe Menstruale Romania says:

   momentan Softcup nu mai face parte din oferta noastra. Insa va recomand Ziggy Cup care spre deosebire de Soft Cup, poate fi folosita timp de 2 ani, inclusiv in timpul actului sexual. In plus este din silicon medical si este mult mai buna decat softcup.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Our Clients Say
670 reviews