Cupa menstruala elimina stigmatul din jurul menstruatiei

Utilizarea produselor menstruale reutilizabile contribuie semnificativ la eliminarea stigmatului creat de-alungul sutelor de ani in jurul menstruatiei. De asemenea, produsele menstruale reutilizabile ajuta femeile cu venituri mici sau tinerele fete fara venituri sa isi asigure o protectie intima de calitate si sigura la costuri extrem de mici.

In strainatate exista deja multe organizatii non-profit (ex. UnTabooed) care se implica in proiecte de acest gen care au rolul de a educa fetele sa renunte la absorbante si tampoane pentru a economisi bani si pentru a elimina aruncarea deseurilor nereciclabile daunatoare mediului inconjurator.

Sunt promovate pe scara larga produsele menstruale reutilizabile cum ar fi cupa menstruala din silicon medical sau latex pentru a ajuta femeile sa foloseasca produse naturale si prietenoase cu trupul lor.

Organizatiile non-profit considera ca tabuurile din jurul menstruatiei sunt astfel eliminate prin faptul ca femeile folosesc cupe menstruale, ceea ce le face sa se simta mai puternice si libere.

”Daca folosesti produse de igiena intima reutilizabile indepartezi factorul ”dezgustator” asociat menstruatiei. Esti mult mai conectata cu corpul tau si menstruatia ta. Nu doar scapi de ea, motiv pentru care este considerata dezgustatoare in primul rand”, a spus Diandra Kalish, fondatoarea UnTabooed pentru MTV

In Romania produsele de igiena intima reutilizabile sunt din ce in ce mai populare si accesibile femeilor mai ales prin activitatea magazinului cupemenstruale.ro unde se gaseste o gama variata de cupe menstruale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *