OFERTE SPECIALE❤

Cum se curăță și îngrijește cupa menstruală?

Curățarea și îngrijirea corespunzătoare a cupei menstruale va determina prelungirea duratei de viață. Așa că te vei bucura de ea mulți ani de acum înainte, dacă vei face un mic efort să o îngrijești corespunzător.

Este foarte important să păstrezi cupa menstruală curată. Pentru aceasta, îți oferim câteva recomandări utile:

 • Cupa menstruală trebuie spălată regulat cu apă și săpun
 • Dacă folosești un săpun obișnuit de mâini, asigură-te ca înlături orice reziduuri de săpun pentru că acestea îți pot cauza iritații ale vaginului
 • Dacă este necesar poți chiar întoarce cupa pe dos ca să ajungi la toate ”cotloanele”
 • Unele cupe au câteva găuri chiar sub margine. Acestea ajută la devidarea de pereții vaginali. Găurile trebuie să rămână desfundate. Dacă este necesar poți folosi un ac, o periuța interdentară specială sau poți să o umpli cu apă + plasezi palma pe ea + o apeși. Apa va ieși doar prin găurele și, datorită presiunii, va elimina orice reziduu.
 • Se recomandă să speli cupa menstruală foarte bine între utilizări și să o sterilizezi o dată per ciclu. Ai la dispoziție 4 modalități de a steriliza cupa menstruală pe care le găsești aici
 • Între menstruații, cupa se păstrează în săculețul/cutia sa originală. Cutiile etanșe de plastic nu sunt recomandate deoarece cupa poate prinde miros. Cutiile special concepute pentru cupe au aerisiri pentru ca aerul să poată circula. O mai poți ține și într-un săculeț de bumbac.
 • Nu folosi uleiuri esențiale la curățarea cupei deoarece o pot deteriora.
 • Dacă cupa prinde miros, te poți ajuta de mini-tabletele de sterilizare.
 • Pentru a preveni ca o cupă să devină maronie, spal-o cu apă rece atunci când o golești, nu cu apă caldă.
 • Atunci când trebuie să golești cupa menstruală în toalete publice se recomandă să fii pregătită cu hârtie igienică sau șervețele umede speciale. De asemenea, poți folosi un săpun special conceput pentru curățarea cupei menstruale și pentru igiena intimă feminină sau chiar o soluție de igienizare și dezinfectare pentru produse intime. Ideal este să ai la tine încă o cupă menstruală pentru un confort sporit.

Citește mai departe:

6 thoughts on “Cum se curăță și îngrijește cupa menstruală?

 1. Chirila Corina Georgiana says:

  Buna ziua! Ma numesc Corina si folosesc de vreo 2 ani cupa. Sunt foarte multumita. As dori sa cumpar una indigo ( ca in imagine sau mai inchisa la culoare…sau mov/ verde), xl, model ball. Doresc sa va intreb daca acel cadou atasat e chitul de sterilizare. Stiu ca nu aveti in stoc ce am cerut dar pe viitor, rog sa ma aveti in vedere.

  • cupemenstruale.ro says:

   Buna ziua,

   Va multumim pentru mesaj si interesul acordat.
   In pozele acestui articol apare intr-adevar un kit de sterilizare a cupei menstruale pe care in viitorul apropiat il vom face disponibil in magazinul nostru. Cadoul pe care l-am oferit in luna decembrie 2015 este o crema de protectie intima personala ce nu are efect asupra cupei menstruale in niciun fel.

   Va vom trimite un mesaj personal in momentul in care vom reactualiza stocul cupelor menstruale MeLuna.

   Un an nou minunat va dorim!

 2. Diana Necula says:

  Salut ! Este prima data cand folosesc o cupa menstruala si as avea mai multe intrebari . Mi-am cumparat Cupa menstruala Mini CLARICUP, Dark Blue, marimea 0 care vine intr-o cutie.
  Este ok daca clatesc cupa doar cu apa?
  Unde trebuie sa o las sa se usuce ?
  Cu ce tip de material pot sterge cupa ?
  Pot pune cupa in cutie doar dupa ce este uscata ?De ce?
  Care sunt beneficiile unui sapun pentru cupa menstruala?
  Pot folosi o periuta de dinti moale ca sa o curat?
  Multumesc foarte mult ! Am decis sa scriu aici acest comentariu deoarece nu pot avea incredere la fel de mare in celelalte surse de informare precum o am in dumneavoastra .
  Faceti o treaba buna . 🙂

  • cupemenstruale.ro says:

   Buna ziua,

   Va multumim pentru mesaj. Credem ca acesta va ajuta si alte femei.

   Cupa menstruala poate fi doar clatita cu apa in timpul perioadei menstruale, atunci cand o scoateti, goliti si reintroduceti, iar daca aveti posibilitatea o puteti spala cu sapun special (dupa care se clateste foarte bine cu apa). Dupa ce perioada menstruala s-a incheiat, este recomandat sa sterilizati cupa menstruala.

   Claricup poate fi lasata sa se usuce in baie, chiar in cutia Claribox cu care vine dotata, dar cu capacul ridicat pentru a patrunde aerul.

   Nu este necesar sa stergeti cupa menstruala de apa, dar daca doriti aceasta, puteti folosi hartie igienica sau servetele speciale pentru zona intima.

   Nu este nicio problema sa puneti cupa menstruala uda in cutia Claribox. Chiar si sterilizarea cupei se face in cutia Claribox, in care se adauga apa.

   Un sapun special pentru cupa menstruala va igieniza si pastra cupa menstruala in conditii mai bune datorita compozitiei acestuia, care nu afecteaza materialul din care este fabricata cupa.

   Da, se poate folosi o periuta de dinti pe care sa o dedicati acestei operatiuni, mai ales pentru desfundarea gaurilor de devidare.

   Mult succes! Ne puteti contacta oricand pentru orice informatii cu privire la utilizarea cupei menstruale.

   Echipa CupeMenstruale.ro

 3. Angela says:

  Bună ziua! Scrie sa nu fie păstrate in cutii de plastic. Am primit cupa in saculet de plastic. Cum o putem pastra mai corect?

  • cupemenstruale.ro says:

   Buna ziua,

   De obicei, saculetul cu care vine dotata cupa este potrivit pentru pastrarea acesteia.
   Daca nu simtiti ca este in regula, puteti alege un saculet din bumbac sau in.
   Important este sa fie aerisit mediul in care este pastrata cupa. Chiar si cutia cupei este una speciala cu mici gauri de aerisire (Cum ar fi Claricup care nu ofera saculet, ci o cutie pentru pastrarea cupei).

   O zi frumoasa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Our Clients Say
739 reviews