OFERTE SPECIALE❤

Ce este cupa menstruală?

Cupa menstruală este un produs de igienă intimă folosit în timpul menstruației, fabricat în general din silicon medical sau termoplastic elastomer și care se introduce în vagin cu scopul de a colecta fluidul menstrual.

Asigură o protecție foarte bună împotriva scurgerii menstruale, indiferent de abundența fluxului menstrual și de activitățile pe care le ai de făcut zilnic.

Alternativă inovatoare la absorbante și tampoane

Cupa menstruala are o capacitate de 3 ori mai mare de a colecta fluxul menstrual decât un absorbant/tampon normal. Un tampon normal poate colecta 9-12 grame de lichid. Iar o cupă medie colectează 25 ml. De aceea, cupa menstruală poate fi golită la aproximativ 8 ore, ceea ce îți oferă o libertate mult mai mare. Poți astfel să îți desășori activitățile zilnice mult mai relaxată și chiar să dormi liniștită. Fii sigură că nu va da pe dinafară, indiferent dacă fluxul tău este redus, mediu sau chiar abundent (dacă alegi corect mărimea cupei în funcție de câteva criterii simple).

Mărimi, grade de flexibilitate?

Există cupe menstruale de diferite mărimi, special concepute pentru orice vârstă sau nivel al fluxului tău. De asemenea, există cupe flexibile – recomandate în cazul unei sensibilități mai mari –  și cupe mai ferme – ideale dacă ești o persoană sportică și dinamică.

Ies mai ieftin?

Fiind reutilizabilă între 5 și 10 ani, cupa menstruală înlocuiește practic folosirea a sute și sute de tampoane în acest interval de timp. Asta înseamnă că:

  1. nu mai cheltui niciun ban pe alte produse de igienă menstruală în toți acești ani
  2. nu mai contribui la masiva poluare cu tampoane și absorbante (care nu se reciclează și nici nu sunt distruse/arse undeva, ci ajung fie în apele oceanelor, fie într-o groapă de gunoi unde se descompun în 450-500 de ani!)

Este sigură?

Spre deosebire de soluțiile clasice, cupa menstruală nu conține niciun fel de substanțe chimice care ar putea afecta flora vaginală, iar riscul unei infecții sau a Sindromului de Șoc Toxic (SST) este aproape complet eliminat, dacă se folosește conform instrucțiunilor. Toate etichetele tampoanelor menționează despre SST, dar nu și despre ingredientele ascunse pe care le conțin și care nu sunt tocmai sănătoase.

O pot lua cu mine în vacanță?

Cupa menstruală este ideală pentru vacanțe și călătorii! Te poți bucura din plin de plajă, drumeție, ori alte activități specifice timpului liber, fără grija de a merge des la o toaletă, așa cum se întâmpla în cazul folosirii tampoanelor sau absorbantelor. Fiind reutilizabilă, chiar dacă ești în vârful muntelui sau în alt loc îndepărtat, este foarte simplu de utilizat: cupa se scoate, se golește, se curăță (fie cu șervețele, fie cu apă) și se refolosește.

Alte avantaje

Cupa menstruală nu emană mirosuri neplăcute așa cum se petrece cu absorbantele sau tampoanele. Mirosul neplăcut apare fie din cauza contactului sângelui menstrual cu produsele chimice din absorbante și tampoane, fie datorită oxidării sale naturale atunci când intră în contact cu aerul. Acest lucru nu se petrece cu cupa menstruală care nu conține chimicale în compoziția sa și care se află în întregime în interior.

Există o mare varietate de cupe menstruale special concepute pentru a-ți face mai ușoară acea perioadă a lunii. Astfel, îți poți alege cupa menstruală în funcție de mai multe criterii: brand, mărime, model, culoare, material, mod de prindere. Toate acestea le poți vedea aici.

Citește mai departe:

4 thoughts on “Ce este cupa menstruală?

  1. Mariana says:

    Buna ziua! Am si eu o intrebare, de cate ori urinezi trebuie sa o scoti? Eu de obicei beau foarte multa apa si la 15 20 de min merg la baie.
    Multumesc frumos!o zi binecuvantata

  2. Cupe Menstruale Romania says:

    Buna ziua! Cupa se scoate si goleste doar atunci cand este plina (sau la maxim 8 ore). In rest puteti merge linistita la toaleta pentru orice necesitati fiziologice. Urina iese pe uretra, iar cupa sta in vagin. Sunt doua lucruri diferite. O zi buna si dvs!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Our Clients Say
739 reviews