Ce este cupa menstruală?

Cupa menstruală este un produs de igienă intimă la menstruație, fabricat în general din silicon medical sau termoplastic elastomer și care se introduce în vagin cu scopul de a colecta fluidul menstrual.

Asigură o protecție excelentă împotriva scurgerii menstruale, indiferent de abundența fluxului menstrual și de activitățile pe care le ai de făcut zilnic.

Cupa menstruală este o alternativă inovatoare la absorbante și tampoane, având o capacitate de 3 ori mai mare de a colecta fluxul menstrual decât un absorbant/tampon normal.

De asemenea, fiind reutilizabilă între 5 și 10 ani, cupa menstruală înlocuiește practic folosirea a sute și sute de tampoane în acest interval de timp.

Spre deosebire de soluțiile clasice, cupa menstruală nu conține niciun fel de substanțe chimice care ar putea afecta flora vaginală,  iar riscul unei infecții sau a Sindromului de Șoc Toxic (SST) este aproape complet eliminat dacă se folosește conform instrucțiunilor.

Există o mare varietate de cupe menstruale. Astfel, îți poți alege cupa menstruală în funcție de mai multe criterii: brand, mărime, model, culoare, material, mod de prindere. Toate acestea le poți vedea aici.

Îți recomandăm să citești și aceste articole:

Cum sa imi aleg cupa menstruala potrivita pentru mine?

Prima utilizare a cupei menstruale

Cum se utilizează cupa menstruală

Cum se curață și îngrijește cupa menstruală

Sfaturi utile și preventive pentru utilizarea cupelor menstruale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *