OFERTE SPECIALE❤

Cupă menstruală sau disc menstrual?

Care dintre cele aceste două produse inovatoare de protecție la menstruație este mai bun? În acest articol ne propunem o analiză obiectivă cupă menstruală vs disc menstrual, astfel încât să îți fie mai ușor să alegi cel mai bun produs pentru tine.

Despre fiecare în parte

O cupă menstruală este un produs de igienă intimă la menstruație realizat sub formă de clopoțel. Cupele menstruale sunt fusiforme, adică sunt proiectate să se insereze pe lungimea vaginului, colectând menstruația. Cupele menstruale au o margine (sau buză) la partea superioară mai îngustă sau mai lată (în funcție de producător) care ajută la formarea de vid pe pereții vaginali, împiedicând scurgerea sângelui menstrual înafara vaginului.

Discul menstrual este un produs de igienă intimă la menstruație realizat sub formă de disc (similar cu o diafragmă). Discul menstrual are o formă plată și este proiectat să stea pe diagonala canalului vaginal, colectând menstruația. Are o margine de tip inel care nu formează vid pe pereții vaginali. Discul menstrual stă în tensiune pe pereții vaginali, deschis precum un cerc care se sprijină pe osul pubian.

Care e mai bun?

Ambele produse sunt bune și fiecare în parte are avantajele sale. Mai important este ce îți dorești și ce contează mai mult pentru tine. În acest tabel comparativ poți vedea diferențele între cele două.

Tabel comparativ

între cupa menstruală și discul menstrual

Sigur, depinde foarte mult de modelul și de mărimea cupei menstruale. Fiindcă, de exemplu, nu toate cupele menstruale pot fi purtate de către femeile cu un cervix coborât. De asemenea, nu toate femeile se simt confortabil să interacționeze cu sângele menstrual, așa cum este cazul discurilor menstruale.

Auto-golirea este capacitatea unui produs de a se goli singur atunci când mergi la toaletă. Doar discul menstrual permite acest lucru. Practic, pentru unele femei, atunci când încordează mușchii vaginali pentru a urina sau pentru nr 2., discul se comprimă, iar sângele menstrual curge direct în toaletă.

O cupă menstruală poate fi o alegere bună…

Datorită faptului că stă în prima parte a vaginului, cupa menstruală se poate poziționa mai ușor decât un disc. Nu trebuie să îți cunoști așa de bine anatomia intimă pentru a folosi o cupă și nici nu trebuie să inserezi degetul adânc la introducerea sau scoaterea cupei. Varietatea de modele / brand-uri / mărimi / nivel de fermitate / tipuri de codiță / culori a cupelor le face să fie mai căutate.

Un disc menstrual poate fi o alegere bună…

Utilizarea discului menstrual nu ține de vârstă, număr de nașteri, fermitatea mușchilor vaginali sau de înălțimea cervixului. Poate fi folosit în general de către toate femeile. Design-ul său este special conceput pentru anatomia vaginului, având o mărime unică, universală.

 

Am sterilet (DIU). Ce să aleg?

O altă întrebare des întâlnită: care dintre cele două poate fi purtată împreună cu steriletul? Răspunsul este ambele. Hai să vedem ce caracteristici au fiecare la purtarea împreună cu steriletul:

Cupa menstruală:

  • se poziționează în prima parte a vaginului și nu interacționează cu firele steriletului
  • formează vid pe pereții vaginali (vidul format de o cupă nu este atât de puternic încât să expulzeze steriletul)
  • trebuie avut grijă la de-vidare atunci când scoatem cupa

Discul menstrual:

  • se poziționează mai sus, în zona cervixului
  • firele steriletului se pot plasa în discul menstrual datorită diametrului mai mare al acestuia
  • nu formează vid pe pereții vaginali
  • poate fi folosit în timpului sexului
  • trebuie avut grijă să nu prindem firele steriletului cu marginea discului la inserare

Pentru alte subiecte despre cupe sau discuri menstruale, hai în comunitatea Cupe Menstruale România !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Our Clients Say
739 reviews