TRANSPORT GRATUIT ȘI RAPID pentru toate cupele menstruale!

Burete menstrual natural Levantiner – mărime medie L60

29 lei

Buretele menstrual natural este un burete special conceput pentru protectia intimă la menstruație. Buretele menstrual natural Levantiner se găsește în diferite mărimi și forme, adaptat fiecărei femei.

În stoc

  • Descriere
  • Recenzii (0)

Descriere produs

Buretele menstrual natural este un burete special conceput pentru protectia intimă la menstruație. Buretele menstrual natural Levantiner se găsește în diferite mărimi și forme, adaptat fiecărei femei.

Cum să utilizați și să tratați buretele menstrual?


Buretele este un produs natural. Spre deosebire de tampoane, nu va usca vaginul și nici nu va răni mucoasa, atunci când este folosit. Poate știi sentimentul, cînd aplicarea tamponului devine mai dureroasă în ultimele zile de menstruatie, deoarece tamponul absoarbe toate fluidele naturale vaginale.

Înainte de prima utilizare, puteți înmuia buretele în oțet și apă, pentru a neutraliza pH-ul. De fiecare dată când buretele este folosit, trebuie doar să fie umezit cu apă, stors și introdus în vagin cu două degete curate.

Buretele poate fi împins în sus spre cervix cu degetul mijlociu, așa cum se va introduce un tampon. Forma buretelui se va adapta la vagin. Dacă simțiți că buretele este prea mare, îl puteți tăia și ajusta așa cum vă place. Dar vă rugăm să faceți acest lucru numai după ce ați încercat buretele și v-ați dat seama cât de mic va deveni, atunci când este umed și stors. Buretele poate fi ușor introdus și extras, utilizând două degete curate.


Sfat: Dacă contractați musculatura pelviană ca și cum ați urina, buretele va fi apăsat puțin în afară și extragerea va fi mai ușoară. Asigurați-vă că buretele nu poate dispărea. Singura deschidere este colul uterin, nu mai mare de câțiva milimetri.
Când buretele este înmuiat complet, vă rugăm să clătiți sub apă rece, astfel încât sângele nu se va coagula. Restul mucusului care rămâne pe burete va fi îndepărtat mai ușor cu apă caldă. Mucusul este transparent și constă din mucoasa uterină, care se revarsă în timpul menstruației și va fi reînnoit odată cu o nouă perioadă menstruală.

Cât de des trebuie să fie stors și spălat buretele depinde de intensitatea fluxului menstrual. ¾ din întregul sânge menstrual se va pierde în primele 48 de ore de menstruație. Prin urmare, în primele două zile poate fi necesar să spălați buretele după 2-3 ore deja.

Când fluxul menstrual dispare, buretele poate rămâne în interior timp de 4-6 ore înainte de spălare. Rata de schimbare este similară cu cea a unui tampon obișnuit.

Înainte de reintroducere, buretele poate fi înmuiat în apă caldă – unele femei preferă înmuierea în apă caldă deoarece buretele va fi confortabil și cald.

IMPORTANT: Dacă suferiți de infecții vaginale, vă rugăm să nu utilizați buretele și să folosiți un burete nou după tratamentul cu succes al infecției.

Produs durabil
Acesta este un burete natural de cea mai bună calitate de pe coasta Levantine – astfel numele Levantine – recoltat din zone de reproducere durabile și certificate. Rădăcinile rămân aici, astfel încât bureții să crească. Astfel, se asigură un echilibru ecologic intact al faunei marine. Ulterior, bureții sunt rafinați prin macerare și albire ușoară.

Cum să ai grijă de un burete natural?

După utilizare, clătiți buretele cu apă limpede și călduță și puneți-l la uscat.  Un burete natural nu trebuie să vină în contact cu apa fierbinte, deoarece constă exclusiv din fibre naturale. Dacă buretele este foarte murdar, acesta poate fi spălat într-o pungă de rufe în programul de lână.

Cum se curăță buretele?

Lăsați buretele să se înmoaie într-o soluție 1: 2 de oțet și apă timp de câteva ore din când în când, de ex. peste noapte. Alternativ, poate fi utilizată o soluție de 1/4 cană de H2O2 (peroxid de hidrogen) și 1/4 cană de apă, care va albi și buretele, dacă s-a colorat prin utilizare. Câteva picături de ulei de tea-tree în 1 cană de apă va funcționa la fel de bine. Uleiul de tea-tree este foarte eficient împotriva bacteriilor și inhibă creșterea a până la 60 tulpini de bacterii. De asemenea, va ucide toate mirosurile pe care buretele le-ar fi putut adopta. După curățare, buretele trebuie lăsat să se usuce la aer, deci vă rugăm să nu-l lăsați într-o baie umedă, unde se poate infecta cu bacterii. Buretele este cel mai bine păstrat într-un sac de bumbac, ca un prosop, mănușă de spălat sau o șosetă curată.

Ce este un burete natural?

Un burete natural (Hippospongia equina) este o formă simplă de viață care apare în toate oceanele, de la Caraibe până la Marea Polară. În ocean are funcția de filtru natural deoarece pompează apa prin corpul său pentru a se hrăni cu plancton și cu alte mici particule de alimente. Există peste 7500 de specii de bureți naturali, care se găsesc în dimensiuni de la câțiva milimetri până la peste trei metri înălțime. În funcție de temperatura, adâncimea și curentul apei, bureții naturali necesită șase luni până la cinci ani pentru a crește.

De ce ar trebui să utilizați un burete natural pentru spălare?

Bureții naturali sunt extraordinar de moi, absorb multă apă și o eliberează sub presiune ușoară. O baie cu un burete natural este o experiență senzorială și luxoasă. Fibrele din bureți naturali sunt asemănătoare cu cele ale mătăsii. Tradiția spune că bureții naturali au fost folosiți pentru îngrijirea corpului încă din antichitate.


Spre deosebire de un burete sintetic, care constă din bule de aer închise, un burete natural este compus dintr-un sistem de canale. Fiecare por este conectat la un alt por. Astfel, murdăria este pur și simplu spălată din burete. În consecință, utilizarea unui burete natural este extrem de igienică și recomandată atât pentru cele cu alergii, cât și pentru cele cu piele sensibilă.

 

Recenzii

Nu există încă recenzii. Adaugă un comentariu