Călătorii și vacanțe

În sfârșit concendiu! Urmează o super-vacanță, fie la munte, fie la mare! Abia aștepți să te bucuri de natură, de valurile mării sau de mirosul brazilor la munte, să alergi, să te urci pe cărări nebătătorite, să înoți liniștită sau pur și simplu să te relaxezi pe o terasă pe malul mării. Dar ce faci dacă se nimerește să fii la menstruație fix în mult-planificată vacanță? Hai sa vedem.

Ce îmi iau la mine?

În primul rând, bagajul. Știm că poate fi o provocare să îți iei cu tine cât mai multe lucruri, dar dacă se poate, să ocupe cât mai puțin spațiu. O cupă menstruală ocupă puțin loc și de obicei vine cu un săculeț draguț în care o poți transporta. Mai poți avea la tine și un recipient + niște mini-tablete pentru sterilizarea cupei în caz că nu ai acces la un aragaz să o fierbi și eventual niște șervețele umede ca să te ștergi pe mâini după ce o schimbi.

De unde să încep?

Te trezești dimineața în pat, e prima zi de vacanță la pensiunea sau hotelul la care stai și urmează o zi de plimbare și aventura. De unde să începi? Inserezi cupa, după ce te-ai asigurat că e dezinfectată. În geanta de plajă sau în rucsac ia-ți o mică borsetă cu cele câteva mai sus menționate accesorii de călătorie. Toate sunt special gândite pentru portabilitate, așa că vor ocupa puțin loc.

Unde o schimb?

De obicei o cupă menstruală poate fi schimbată la 8-10 sau chiar 12 ore. Probabil ca în acest interval vei găsi o toaletă, fie publică, fie la un restaurant / terasă. Dacă ești în varful muntelui, te poți duce într-un loc mai retras și să faci fix aceleași lucruri pe care le-ai face la o toaletă. Sângele menstrual nu poluează cu nimic mediul. E util să ai la tine o sticluță cu apă ca să clătești cupa sau dacă nu, șervețele uscate sau umede pe care le vei pune apoi într-o punguță de gunoi pe care o vei arunca la primul tomberon. Astfel vom respecta natura.

Lucrurile se simplifică foarte mult dacă ești într-o stațiune sau dacă pe parcursul zilei revii în camera în care ești cazată și ai acces la baia ta. Cel mai probabil că o vei schimba doar dimineața și seara, în funcție de fluxul tău.

Ce activități pot face cu cupa menstruală?

Cupă menstruală este compatibilă cu orice activitate: înot, mers pe bicicletă, alergat, yoga, dans, snowboarding, alpinism, fitness, scufundări, windsurfing etc.

Alte avantaje

  • Poți purta ce haine dorești deoarece nu mai trebuie să te ”ascunzi” în blugi lungi închiși la culoare când afară e cald. Cupa îți va lăsa o senzație de fresh, spre deosebire de tampoane și absorbante care absorb menstruația și toate secrețiile naturale ale vaginului, rezultatul fiind acel miros specific.
  • Poți face plajă liniștită fiindcă guess what, cupa nu se vede deloc! Aborbantele e clar că nu sunt o opțiune dacă vrei în apă, iar tampoanele interne există riscul să ți se mai zărească șnurulețul pe lângă slip.
  • În plus, o cupă menstruală te cam salvează de multe stresuri, inclusiv cele financiare. Practic îți recuperezi banii în cateva luni și nu vei mai avea nevoie să îți mai cumperi vreodată tampoane și absorbante. 

Cupa menstruala potrivita o poti gasi aici. Să înceapa vacanța!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Our Clients Say
864 reviews