5 moduri de a mentine igiena intima la menstruatie

igiena

Fiecare femeie trece pentru o perioada foarte lunga din viata ei prin experienta menstruatiei. Totusi, fiecare femeie se raporteaza diferit la menstruatie si acorda o importanta specifica acestui proces chiar si cand vine vorba de igiena intima. Se recomanda insa a se mentine o igiena particulara in timpul menstruatiei, nu foarte greu de pastrat, dar care te-ar putea feri nu numai de infectii, dar si de stres si senzatii neplacute.

Iata 5 moduri de a mentine igiena la menstruatie:

Lenjerie intima separată pentru perioada menstruala

Recomandam ca in timpul menstruatiei sa folosesti o lenjerie intima diferita de cea pe care o utilizezi in alte zile. Daca o patezi, e bine sa o speli imediat si sa o dezinfectezi.  Nu o purta din nou inainte sa o dezinfectezi. De asemenea, poate este util sa porti cu tine o pereche suplimentara, in caz de astfel de incidente neprevazute.

Bai frecvente

Vaginul are un echilibru sensibil al bacteriilor folositoare si nefolositoare si, ca urmare, este cel mai bine ca in perioada menstruala sa eviti sapunurile sau gelurile foarte puternice. Foloseste doar apa calda si produse dedicate igienei intime care sunt mai delicate si naturale, iar o toaleta regulata a zonei intime (pana la de trei ori pe zi) va fi suficienta pentru a te simti curata si pentru a te elibera de tensiuni.

Fara spalaturi intravaginale

Acestea nu sunt recomandate nici in afara perioadei menstruale cu exceptia recomandarilor medicului specialist, deoarece pot perturba echilibrul florei vaginale (reducand numarul bacteriilor bune), aduc modificari ale PH-ului natural si chiar infectii vaginale. Vaginul are propriile lui mencanisme de autocuratare, iar in perioada menstruala irigatiile sunt total contraindicate.

Foloseste produse reutilizabile

In locul tampoanelor sau absorbantelor, recomandam cupa menstruala. La prima vedere poate parea un pic mai complicat de utilizat si curatat, insa pe termen lung este mult mai practica si te fereste de complicatii sau infectii. Tampoanele sau absorbantele, datorita compozitiei lor, pot provoca iritatii si dezechilibre in flora vaginala.

Schimbari regulate

Schimba produsul de igiena intima in mod regulat. Tampoanele sau absorbantele, lasate pentru prea mult timp in zona intima, pot provoca infectii sau iritatii. Cupa menstruala poate fi mentinuta in schimb chiar si 12 ore. Nu astepta insa a doua zi pentru a o schimba. Dupa ce o speli bine cu apa fierbinte o poti introduce din nou.

Nu uita ca intotodeauna sa ai mainile curate cand folosesti produse de igiena intima la menstruatie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

What Our Clients Say
864 reviews